četrtek, 6. november 2014

GROZNO! Neprijeten obisk pri frizerju!

To moram nujno deliti z vami!
Danes sva z mami obiskale frizerja v Domžalah. Po navadi se hodiva striči k Mič Stylingu, enkrat na leto pa si privoščiva kak kupon in sprobave še druge frizerje.

Najin termin sem naročala v začetku tedna in je bil določen na današnji datum ob 17:30. Midve sva bile, kot po navadi točne (prišle sva že 17:15).
Frizerka naju je že takoj pozdravila, kot da sva ji odveč. No in tukaj se je začelo. Na tem mestu bi rada kopirala ponudbo, ki sva jo kupile:
61% popusta na BARVANJE + MODNO ŽENSKO STRIŽENJE za vse dolžine las, z masko in masažo ter uporabo priznane lasne kozmetike + fen frizuro v salonu Imperija v Domžalah
Št. kuponov: 2

No vprašala me je kakšne so moje želje. Ker sem imela lepo ombre prelivanje, sem rekla da bi rada dala čez eno bavo, takšno, da se bodo še vedno poznali prehodi (sem se doma že 2x pobarvala in obakrat mi je to uspelo). In ona je dejala, da tega meni ne bo delala. Da barva mojih spodnjih las sploh ne paše zgornjim, ter da če imam ombre naj imam spodaj vsaj drugo barvo. In narastka mi tudi ne bo barvala, pobarvala mi bo le spodnjo dolžino las. To je bil prvi "mini alarm". In sem ji rekla ok, ter našla barvo, ki ustreza moji zgornji. Za mešalnim pultom je rekla da te barve nima in da mi bo dala drugo (opcija med katerima sem se odločala). Ker se je prav tako ujemala z mojo barvo las, sem ji pritrdila, čeprav bi mi bilo ljubše da bi mi pobarvala celotno dolžino las z eno barvo. No namešala je res čisto malo barve in pobarvana sem bila v cca. 5 minutah. Pri tem mi je pobarvala še pol ušesa in se ni potrudila niti toliko, da bi mi barvo odstanila.

Naslednja na vrsti je bila mami. Želela si je spremembo iz rdeče v rjavo. Zaradi rdečega pigmenta, se je odločila za hladen ton temno rjave barve, ki bi trenutno barvo malce nevtraliziral. Frizerka spet te barve ni imela in je namešala eno drugo (sploh ni povedala katero). Pri nanosu je bila zelo "šlampasta", spet je bilo skoraj več barve na tleh, kot na laseh. Ko je porabila že drugi lonček, nove barve ni namešala, ampak je le malo pomasirala lasišče (da bi se barva porazdelila še med nepobarvane lase). Tako je ostalo kar veliko las nepobarvanih (naj omenim, da ima mami zares goste lase). Tudi ona, je imela čelo celo pobarvano in te barve seveda ni odstranila.

Vmes je šla na cigaret, si rok sploh ni umila in je nato meni "šarila" po laseh in gledala ali je barva že prijela. Nato je sledilo pranje glave. Šampon mi je nanesla 2x a le na lasišče, ne pa tudi predele, kjer je bila nanešena barva. Sledu v kakšni maski ali masaži lasišča, kot so obljubljali pri ponudbi, sploh ni bilo. Nanesla mi je balzam in ga takoj sprala, ne da bi počakala kakšno minuto ali dve. Pranje sploh ni bilo temeljito in ko so bili lasje posušeni, so bili čisto trdi od ostankov barve. Ko je to opazila, mi je nanesla obilico olja za lase, a mi je frizuro s tem le še bolj zapacala.
Nato sem se usedla na stol in mi je takoj rekla, da si bom narastek oz. dolžino las morala drugič pobarvati (saj sem bila danes zato pri frizerju, da mi to ona stori kajne?) Spodnje lase imam malo bolj uničene od zgornjih, saj nošenje čopa med treningi, toliko let, pusti posledice. Ona je dejala, da se sploh ne znam česat in da si spodnjih las sploh ne negujem (vsakdo, ki me pozna ve, da negi las namenim resnično veliko časa, verjeli ali ne, tudi češem si jih ;) ). Že takoj, ko sem videla barvo svojih spodnjih las, me je skoraj kap. Sploh ni bila takšna, kot sva se dogovorile (rjavkasto bakrena), ampak je vlekla na rdečo oz. je bila pisana - flekasta. Ona je dejala, da zato ker imam zgornjo barvo sprano (kaj ima ta veze s spodnjim pobarvanim obmre predelom). Plus tega, da barva ni bila sprana, saj je bilo šele 1 mesec po barvanju, samo odtenek je bil svetlo rjavkasto bakren. Imela sem le narastek. Želela sem, da mi frufru postriže na suhe, zravnane lase, saj imam probleme z vrtincem in je tako striženje lažje in bolj natančno. Njen odziv je bil: "Vseeno ti bom jaz postrigla na mokre lase". Kasneje, ko mi je frufru popravljala, so ji bili popravki, ki sem jih zahtevala odveč. Plus tega, da ko mi ga je strigla, me je enkrat prav grdo zadela s škarjicami v arkado in se ni niti opravičila. Las mi pa sploh ni lepo zravnala ampak mi je vse štrlelo na svoje strani. Ker sem bila že zelo živčna, sem komaj čakala, da bo tega mučenja konec.

na tej sliki se še najbolje vidi kako je spodnja dolžina las pobarvana z rdečo barvo in črta med prehodom + to so po frizerkino zlikani lasje KATASTROFA!
To pa je slika moje prejšnje barve:
 Tukaj pa je še njen poizkus ravnega frufruja:


Naslednja je bila na vrsti mami. Tudi njej ni nanesla maske, kaj šele, da bi ji zmasirala lasišče. Želela si je "bob haircut" s približno takšnim frufrujem, kot ga imam jaz. Namesto tega, je dobila nekaj čisto drugega. Barva las sploh ni bila temno rjava, ampak še vedno bolj kot ne rdeča, malce temnejša kot je bila prej. Frizura pa je bila neenakomerno postrižena z nekaj kratkimi laski, ki spredaj tvorijo nek "kvazi frufru".
Mami seveda s frizuro ni bila zadovoljna (ko ji je likala, so lasje tudi njej še vedno štrleli na vsepovprek, sploh pa niso bili posušeni in je znotraj likalnika kar cvrčalo). Prosila jo je, če ji lahko popravi desno stran, saj ji sploh ni všeč in ni bilo tiste lepe ravne zaokrožene linije. Takrat se je začela pritoževati, da dela že od 13h  in je sladkorna bolnica, pa še mož ima danes rojstni dan. Zato bo zamudila inzulin in njen odziv je bil takšen: "A hočte, da vam še enkrat lase zmočm pa nardim še enkrat na novo. Nisem jaz kriva, ampak vaši lasje." Ne vem, kaj imajo lasje veze pri nenatančnem striženju. Končale sva ob 20:18, salon pa je odprt do 20h. To pa vsekakor ni najin problem, saj naju je ona naročila ob 17:30.

frufru, ki naj bi bil podoben mojemu (haha!!!)

Na tej svetlobi se nekako še najbolje vidi, da barva ni čisto nič rjava ampak bolj vijolično rdeča - se opravičujem za slabo kvaliteto, saj so bile slike slikane ob 9 zvečer

Zadnja stran las, ki naj bi bila "bob haircut" - za lažjo predstavo, ji je mami tudi pokazala slikco, ki si jo želi

lasje zadaj bi morali biti simetrični, pri njeni frizuri pa so vse prej kot to.


Rada bi omenila, da je bila frizerka ves čas žaljiva (meni je rekla da nimam o ničemer v zvezi z lasmi pojma), nespoštljiva, vso delo ter trud pa sta ji bila odveč. Glavnik in sponke so ji kar nekajkrat padle na tla in jih ni splaknila pod vodo, ostanki las so bili na tleh in NA VSEH KRTAČAH (!!!) še od prejšnje stranke.

Odšle sva jezne in šokiranje, da je kaj takšnega sploh možno. Takoj sva zavile še v Muller v Supernovo na Rudniku, kjer sem si kupila 2 barvi v bakrenem odtenku, saj s takšno frizuro, ki mi jo je naredila ona, res ne morem niti do poštnega nabiralnika. Že po Supernovi sem hodila čisto osramočeno in sploh nisem imela občutka, da sem bila pri frizerju.

Tukaj je še scan računov za storitev pri frizerju. Strigla naju ni lastnica frizerskega salon, ampak njena zaposlena po imenu Anica.

Tukaj pa je še scan računa barve, ki sem si jo morala takoj po frizerski storitvi kupiti sama - drugače se barvam le s frizerskimi barvami, a to je bila resnično skrajna sila:


Resnično se sprašujem kako je to sploh mogoče in ali ni morda toliko mladih brezposlenih, tudi zaradi takšnih, ki službo imajo, pa si jo sploh ne zaslužijo.

Upam, da vas je čim manj prišlo pod njene prste, saj vašim lasem z obiskom pri njej ne boste naredili usluge, pač pa jih boste na koncu še bolj izmučile z nepotrebnimi postopki ponovnega barvanja. Tudi mami se bo jutri še enkrat pobarvala, ampak na srečo še imamo doma temno rjavo barvo in razvijalec, ki sem ju pred časom kupila v frizerski trgovini.


P.S.: Sliko nove barve bom priložila naknadno, najvrjetneje jutri, saj je sedaj ura pol 1 ponoči in se barve, ki sem jo kupila v Milerju in nanesla sama, ne bi najbolje videlo.

P.S.2: Tukaj je obljubljena slika:



10 komentarjev:

  1. Katastrofa! Ampak čisto nič nenavadnega. V nekem fensi salonu (Hair SPa) so meni pri blond barvanju popolnoma skuril lase - bila sem brez vrhnje plasti las na glavi in brez frfruja in zato sem še plačala 50 evrov. Da ne omenjam tega, da me še noben frizer ni pobarval tako, kot sem želela - pa sem bila pomoje povsod. Tako da se barvam doma s frizerskimi, je najceneje in še najboljše se sama pobarvam. SI prijavla to frizerko na inšpekcijo?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. uff veš da nisem niti vedela da se da.. to pa bove z mami prjavle.. sej sm objavla sliko zgori, da sm si js frizuro lepo rešla in nimam več problemov.. tut postrigla sm si spredu frufru - sm se potrudla po svojih najbolših močeh, bolš ne znal žal haha..
      Drgač pa vem ker sem bila sama zlo dolgo blond.. in ko sm se s frizerskimi barvami sama barvala sm bla najbolj zadovolna.. pa une sive prelive sm si čez dajala ker mam dost rumenga pigmenta, da mi ga je nevtraliziral. Sam hočem met še daljše lase, jih res pazm in zto sm šla na temnejšo.. na koncu se morm barvat 2x v enm dnevu, kar sploh ni zdravo za moje lase :S

      Izbriši
  2. Shit, jaz sem brez besed! Sem že tudi sama imela zelo neprijetne izkušnje, ko sem hotela sprobati kakšnega drugega frizerja, tako da rajši ostajam zvesta svoji, ki me vedno uredi kot želim.

    OdgovoriIzbriši
  3. Groza...

    Kako si kaj takega sploh dovolijo. Obnašanje pa itak no comment.

    Jaz imam srečo, me frizira teta ki ima svoj salon že od nekdaj.... Ampak to je res obup!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je super. Saj nič ne rečem. Greš sprobat nekam na novo pa pač niso nekak strokovno potkovani. Samo da te pol še žalijo, se do tebe obnašajo kot da si debil.. to je pa pol že mal zaskrbljujoče..

      Izbriši
  4. to je pa obup ! Si ji kaj rekla po striženju? Jaz bi OBVEZNO šla naslednji dan ko si imela še takšno frizuro kot ti jo je naredila frizerka - k njeni šefici in se pritožla, sej pa ja nemorjo tko delati s strankami !!!
    - http://cindysabolcecblog.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sem šla danes do šefice, ji lepo prekopirala to kar sm objavla na blog, ji je blo zoprno, nakoncu nama je dala 2 bona za 30 masaže hrbta - tudi če nebi, saj ga vrjetno ne bova izkoristile.. Ko se ti nekaj zameri in ti gre na bruhanje. Skratka upam da bo urgirala s to gospo Anico in da bodo rešl problem. Jaz pa seveda nikoli več ne zavijem v njihov salon. Samo oprostim takšna nebi šla niti smeti nest al pa po pošto, kaj šele drug dan do nje! :)

      Izbriši
  5. Uau, to pa je grozno! Jaz si sicer ne bravam las, ampak vem da bi grozno ponorela če lasje ne bi bili take barve kot bi si želela.
    Še ena obupna stavr pri frizerjih pa je to, da vedno ostrižejo preveč - lase sem imela dolge malo pod ključnico in sem prosila za 1cm, pa so me ostrigli do brade - katastrofa!

    Upam da bos imela v prihodne več sreče :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jaz vedno zahtevam da mi lase ostriže ko bodo posušeni in zlikani, da mi jih ne postriže preveč + bolje se vidi kateri so uničeni.. in ko sem prosila to gospo, da mi stori enako kot so mi vsi frizerji do zdaj, je rekla da ona tega ne bo delala in mi jih je na mokro strigla. Želela sem stran samo 1 cm, postrigla je nekje 3, ampak vseeno se strinjam, saj je bilo kar nekaj las uničenih. Mene je najbolj zmotilo barvanje in njene strokovne sposobnosti. Mami je takoj drug dan šla še enkrat k frizerju in ko sta gledale kako je ostrigla ta gospa v Domžanah, so bili lasje na desni strani 2-3 cm krajši, od las na levi.. KATASTROFA

      Izbriši