sreda, 6. avgust 2014

Popoln vodič za popolne nohte

Pozdravljeni na mojem prvem blogu.

Moje ime je Sara in sem t.i. polisholic. Doma imam ogrooomnooo lakcov za nohtke in zato sem se odločila narediti blog. Zdi se mi da je v slovenščini zelo malo blogov z ocenami in nasveti, ki se tičejo predvsem nohtov. Moje objave bodo namenjene prav temu. Sigurno se bo kdaj prikradla kakšna objava, ki bo imela drugačno tematiko, ampak nič za to. Raznolikost ne škodi, kaj ne?! ;)

Zato se mi zdi za prvo objavo kar primeren vodiček do popolno nalakiranih nohtkov. Verjetno imamo oz. smo imele vse punce težave lepo nalakirati nohtke, brez da bi popackale še pol roke in obnohtne kožice.

Tukaj je opisano lakiranje v parih korakih, ki se zdijo meni najbolj uporabni in jih vedno tudi izvajam.

P.S.: koraki so opisani za lakiranje naravnih nohtov, ker imam sama že kar dolgo umetne so te koraki malce drugačni.

1. Poleg razmastitve nohtka je definitivno najbolj pomembna priprava na samo lakiranje. Za osnovno lakiranje potrebuješ:  podlak, najljubši lak, nadlak, odstranjevalec laka, vatke, q-tip palčke - najbolje špičaste oz. najboljša varianta kar čopič, strižnik ali potiskalec obnohtne kožice in pilico.

Na slikci ni podlaka, potiskalca obnohtne kožice ter pilice, ker imam umetne nohte in tega ne potrebujem



2. Prvo potisni obnohtno kožico nazaj da boš kasneje lahko naredila lepo linijo.

3. Noht je treba za daljšo obstojnost nujno razmastiti. Tudi če prej nisi imela nalakiranih nohtov, uporabi odstranjevalec laka, da bo dobro razmastil noht. Naravna alternativa je tudi limonin sok.

4. Noht s pilico oblikuj v željeno obliko, ter spoliraj da bo gladek. Sama prisegam na OPI-jeve pilice, lahko pa uporabiš tudi katero koli drugo.

5. Prvo nanesi podlak, saj s tem zavaruješ naravni noht in podaljšaš obstojnost samega laka.

6. Sedaj se začne zabavni del. Na noht nanesi kapljico laka in jo potisni čimbližje obnohtni kožici. Pri tem pazi da se je ne dotakneš. Nato naredi črto do konca nohta. Noht probaj nalakirati v 3 potezah. Nadaljuješ na sredini, in ob liniji obnohtne kožice do roba nohta ter navzgor. Enak korak naredi še na drugi strani.
Za lažjo predstavo sem našla fotografijo na internetu. Ne skrbi če že prvič ne bo popolno, saj veš: vaja dela mojstra! Tudi če bo kakšna napakica in bo okoli kaj umazano, lahko to popraviš v zadnjem koraku.


Vir: Tumblr


7. Ko se prva plast posuši, nujno nanesi še drugo. S tem boš spet podaljšala obstojnost laka. Pri tem si pa nujno zapomni: bolje 2 tanki plasti laka, kot ena debelejša.

8. Na koncu nujno nanesi še nadlak. Tukaj imaš več možnosti: lahko naneseš takšnega s posebnimi efekti, super svetlečega ali pa mat. Sama prisegam na chanelov nadlak, saj da nohtu super lesk in dokaj hitro se posuši

9. Če želiš lahko naneseš še kapljice oz. sprej za hitro sušenje nohtov.

10. Sedaj je čas da popraviš vse svoje napakice. Sama uporabljam čopič, ki ga namočim v odstranjevalec laka in oblikujem lepo linijo ob obnohtni kožici. Pri tem pazim da ne oblikujem preveč na nohtu, saj potem deluje, kot da imam narastek.

11. Če želiš lahko za konec, ko bo resnično vse suho naneseš še malo negovalnega olja na obnohtno kožico.

Tako, lakiranje je končano.

Zoya: Paz, OPI: Push and Shove






Ni komentarjev:

Objavite komentar